De laatste keer bonen koken
Vandaag is het de zesde dag, nog eentje en het is gelukt. Er is nog veel over, dus het is bijna onmogelijk dat het niet lukt. De bonen zijn voldoende voor 3 dagen, rijst is er meer dan genoeg, zelfs de bloem kan beste een aantal dagen mee. Dan zijn er nog drie tomaten, twee zakjes spinazie en een onaangebroken paprika. Verbazend eigenlijk, meer dan ik had verwacht. Maar, misschien gaat het nog op.
Voor vandaag heb ik weer alle bonen gemaakt voor meerdere dagen. Een halve ui gesnipperd, met een halve tomaat en een stukje wortel. Dit eventjes gebakken en er de bonen bijgedaan. Als laatste peper, zout en nog wat kruiden uit de tuin. Dan op zacht een uurtje laten pruttelen totdat het water verdampt is.
De rijst heb ik ook voor twee dagen gemaakt zoals altijd.
Nadat de bonen klaar waren, heb ik een zakje spinazie fijn gesneden en op een bord gedaan, daar de warme bonen bijgedaan zodat ze op die manier gaar worden. Na even roeren heb ik de rijst erbij geschept.
De uien en wortel schillen heb ik voor de soep gemaakt.
Als laatste weer deeg voor morgen. Eigenlijk had ik gisteren voor twee dagen gemaakt, maar het is opgegaan. Morgen dus weer lekker vers brood.