Ontbijt of lunch?
Deze ochtend had ik geen tijd voor een lunch, daarom maar deze overslaan en brood voor ontbijt. Om brood te verteren duurt een stuk langer dan groente of fruit, daarom is brood ideaal om te eten als je weet dat je een aantal uren mee moet doen.
Daarom voor ontbijt, de lunch.
Voor op brood heb ik dit keer wat gesneden paprika gebakken. Het brood is op dezelfde manier gemaakt, wel is er nog wat ui over van de vorige dag. Dus op brood is er uit met paprika.
Het lijkt erop dat er paprika en nog wat ui over is voor de volgende dag. Dat betekent voor morgen weer meer variatie.
Terwijl het brood in de oven staat, heb ik de paprika gebakken en daarna in dezelfde pan de wortel en uienschillen gefrituurd, waarna ik er water heb toegevoegd en het op zacht gezet.
Een andere tip is om het de kom van het deeg niet af te wassen maar er water in te doen die je voor de soep gebruikt. Zo gooi je de deegresten niet weg, maar wordt het een extra smaak in de soep.