Zwarte bonen met spinazie
De andere helft van de geweekte zwarte bonen staan als het goed is nog in de ijskast en kunnen vandaag gemaakt worden.
Fruit een halve ui en een tomaat in een pan, voeg er een wat wortel aan toe. Doe er zout en peper bij naar smaak en voeg de zwarte bonen toe. Wacht tot het kookt, zet op zacht en laat het anderhalf uur sudderen.
Snij als laatste wat Spinazie fijn, doe helft van de zwarte bonen op een bord en voeg er de spinazie aan toe.
Door de tomaat die dit keer is meegebakken, wordt het weer een ander gerecht dan de afgelopen twee dagen, de spinazie geeft het een extra smaak.
Als de bonen opstaan, heb je voldoende tijd om het deeg voor morgen te maken.
Vorige twee dagen heb ik ongekneed en een keer gerezen brood gemaakt, wat verbazend lekker is. Toch, als je het twee keer kneed en laat rijzen, krijg je toch een brood dat een stuk smakelijker is.
Kneed daarom het deeg dat tijdens de lunch is gemaakt en laat het in een kom met een deksel de hele nacht staan. De tweede keer kneden kan dan na het ontbijt.