Paprika met spinazie
Voor het ontbijt heb ik weer alleen groente.
Ik heb ongeveer een derde van de paprika afgesneden en deze in kleine stukjes gemengd met fijngesneden spinazie. Daar heb ik als laatste wat hele dunne schijfjes van de ui bijgedaan en wat zout. Een lichte fijne maaltijd die ook zeker goed op een tortilla past.
De spinazie zat nog in het plastic van de winkel in de ijskast, maar leek een beetje minder vers te worden. Daarom heb ik het verdeeld in drie plastic zakjes en in de diepvries gedaan. Spinazie blijft eigenlijk maar twee dagen goed en kan wel ingevroren worden.
Een laatste gedeelte heb ik gekookt, met wat peper en zout, waarna ik het in een zeef heb laten uitlekken als beleg voor op brood. Het vocht heb ik natuurlijk niet weggegooid maar in een kommetje bewaard. Is lekker als dipsaus of extra smaak in het avondeten.
Als laatste heb ik de wortel en uienschillen in dezelfde pan even gebakken, water bijgedaan en op zacht gezet zodat het kan doorkoken.