Sla voor ontbijt
In mijn eerdere boek vond ik het persoonlijk erg lekker om de dag te beginnen met wat lichts, meestal eet ik fruit, maar sla is vergelijkbaar. De theorie erachter is dat je maag tot rust is gekomen in de nacht en weer opgewekt moet worden met licht verteerbaar voedsel zodat het niet meteen in de ochtend actief hoeft te worden als je zelf dat ook nog niet bent. Zo blijft er meer energie over en hoe je de eerste, tweede of derde koffie niet meer te nemen tijdens het ontbijt.
Voor mensen die een reden zoeken om toch koffie te drinken, kan je altijd een tortilla erbij maken of brood ernaast eten.
Voor het ontbijt heb ik een tomaat fijngesneden en met spinazie die ik wat fijn had gescheurd.
Daarna verder met een beetje olie, peper, zout en het restje van ui op smaak gemaakt.
Een tortilla maak je door bloem met zout en water te vermengen en dit uit te rollen met een deegroller of een glazen fles. Vergeet niet om de deegroller of fles in te smeren met een dun laagje bloem zodat het deeg niet blijft plakken.